Jesteś w:
Projekty
Główna
Aktualności
Galeria
Kontakt





Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego


"Nowoczesna wiedza i tradycje kulinarne regionu kluczem sukcesu zawodowego"

8 października na świetlicy szkolnej odbyła się konferencja będąca inauguracją projektu "Nowoczesna wiedza i tradycje kulinarne regionu kluczem sukcesu zawodowego", który obejmuje kurs managera gastronomii oraz kurs kuchni regionalnej. Projekt jest realizowany przez Stowarzyszenie na rzecz Wspierania Rozwoju Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich "Teraz Patelniok" i skierowany jest do uczniów naszej szkoły, będących mieszkańcami powiatu cieszyńskiego. W konferencji promocyjnej wzięli udział: p. dyrektor Beata Iwaniuk, p. wicedyrektor - Joanna Warmuzińska, rodzice, uczniowie oraz zatrudnieni przy realizacji projektu pracownicy. Gości przywitał Prezes stowarzyszenia "Teraz Patelniok" - p. Henryk Podżorski. Następnie koordynator projektu - p. Agata Gołąb, przedstawiła prezentację, w której zawarte były dane dotyczące celu, działań podejmowanych w projekcie i zakresu tematycznego kursów. Wszystkich gości zaproszono do słodkiego bufetu, w którym królowały pyszne pączki i wspaniała aromatyczna herbata "Kamratówka".