kontrast
czcionka
43-460 Wisła, ul. Władysława Reymonta 2

Genialne steki czyli zajęcia praktyczne klasy 2GP

Klasa 2GP brała udział w warsztatach  pod tytułem „Mięsa sezonowane – steki” . 

Szef kuchni (absolwent ZSGH) pan Adam Kajfosz praktyczne uwagi dotyczące smażenia steków poprzedził szczegółowymi informacjami na temat sezonowania mięsa na sucho i na mokro.  Uczniowie nauczyli się rozpoznawać różne rodzaje  steków: rib steak, T-bone steak, rib eye steak. Pod okiem szefa adepci sztuki kulinarnej przeprowadzili rozbiór antrykotu,  przygotowali dodatki. nauczyli się smażyć steki  (rare, medium, well done). Zapachy smażonego mięsa przyciągneły wielu uczniów pod salę 140, gdzie mogli skosztować przygotowane potrawy.

Dziękujemy szefowi A. Kajfoszowi za poświęcony czas i podzielenie się swoją wiedzą teoretyczną i praktyczną.

Dziękujemy firmie ZPM Tomaszny s.c z Wodzisławia Śląskiego za zasponsorowanie mięsa wołowego oraz gadżetów.

Dorota Mendrek

Kiedyś i my będziemy szefami kuchni!

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Władysława Reymonta w Wiśle
43-460 Wisła, ul. Władysława Reymonta 2

Platforma Usług Administracji Publicznej: Identyfikator: zsghwisla
Użytkownicy portalu ePUAP mogą przesyłać korespondencję, korzystając ze wzoru "Pismo ogólne do podmiotu publicznego".
Skrytka_ESP /zsghwisla/SkrytkaESP

Przejdź do dziennika
Przejdź do Facebooka Przejdź do Instagrama Przejdź do MS Teams Przejdź do platformy Moodle Przejdź do platformy YouTube