Jesteś w:
Kącik kulinarny
Główna
Aktualności
Galeria
Kontakt
20.06.2014
ROLADA SEROWA


Normatyw surowcowy:

  • 30 dag żółtego sera

  • 10 dag serka topionego

  • 2 ząbki czosnku

  • pęczek szczypiorku

  • 1/2 czerwonej papryki

  • 2 plastry szynki

  • sól

  • pieprz


Sposób wykonania:

Serek topiony rozgniatamy w misce. Resztę składników (oprócz żółtego sera) drobno siekamy i wkładamy do serka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.

Do gorącej wody wkładamy żółty ser i podgrzewamy, aż stanie się miękki. Ser wyjąć z woreczka i rozwałkować na prostokąt.

Na ser wykładamy masę i zwijamy jak roladę. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.

Smacznego!